UPDATE Stare de alertă la baza aeriană Andrews din Maryland, utilizată de preşedintele SUA. Decolarea vicepreşedintelui Joseph Biden, amânată/ FBI: Alerta din baza Andrews a fost un exerciţiu

Baza aeriană Andrews, situată în statul american Maryland, a fost închisă joi, pe fondul informaţiilor privind prezenţa unui individ cu o armă automată. UPDATE 17.45 Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA (FBI) a comunicat ulterior că alerta de securitate declanşată în baza aeriană Andrews a fost doar "un exerciţiu", după ce presa americană a relatat alerta, iar o deplasare a vicepreşedintelui SUA a fost amânată.

1673 afișări
Imaginea articolului UPDATE Stare de alertă la baza aeriană Andrews din Maryland, utilizată de preşedintele SUA. Decolarea vicepreşedintelui Joseph Biden, amânată/ FBI: Alerta din baza Andrews a fost un exerciţiu

Stare de alertă la baza aeriană Andrews din Maryland

Autorităţile nu au găsit niciun individ suspect în baza aeriană folosită de aeronavele prezidenţiale, astfel că starea de alertă a fost anulată după câteva ore.

Un oficial din cadrul FBI a declarat pentru CNN că a fost o stare de confuzie generată de faptul că în baza aeriană se desfăşura un exerciţiu pentru eliminarea pericolului unui atac cu arme de foc. Însă, exact în timpul acestui tip de exerciţiu, au apărut informaţii că ar fi în realitate un individ cu armă de foc în incinta bazei aeriene. Aceste informaţii s-au dovedit a fi eronate.

O decolare a aeronavei vicepreşedintelui Joseph Biden spre statul Ohio a fost amânată din cauza situaţiei.

UPDATE 17.01 În baza aeriană Andrews a fost instituit un perimetru special de securitate joi la ora 9.00 (16.00, ora României), informează postul tv News4.

În acel moment, în baza aeriană se desfăşura un exerciţiu pentru eliminarea pericolului unui atac cu arme de foc. Însă, exact în timpul acestui tip de exerciţiu, au apărut informaţii că ar fi în realitate un individ cu armă de foc în incinta bazei aeriene.

Sute de militari şi agenţi de poliţie sunt în căutarea suspectului, care, potrivit unor surse, ar fi deschis focul în centrul medical al unităţii militare.

În Baza Andrews, aparţinând Forţelor Aeriene americane, sunt staţionate de obicei avioanele şi elicopterele Air Force One - cele care îl transportă pe preşedintele Statelor Unite. Baza aeriană se află la 25 de kilometri de Casa Albă şi este utilizată de preşedintele Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici