Statele Unite trimit un submarin militar în largul Peninsulei Coreea

Departamentul american al Apărării a dispus trimiterea unui submarin militar în largul Peninsulei Coreea, unde se află deja grupul naval care însoţeşte portavionul USS Carl Vinson, anunţă oficiali militari sud-coreeni, citaţi de agenţia Yonhap.

8813 afișări
Imaginea articolului Statele Unite trimit un submarin militar în largul Peninsulei Coreea

"Submarinul cu propulsie nucleară USS Michigan va intra în apele din largul Peninsulei Coreea pentru a efectua exerciţii comune cu portavionul USS Carl Vinson", a declarat un oficial militar sud-coreean, sub protecţia anonimatului.

În contextul tensiunilor generate de ameninţările balistice şi nucleare nord-coreene, Statele Unite au trimis portavionul USS Carl Vinson şi grupul militar aferent în Marea Japoniei.

Potrivit analiştilor, regimnul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, ar putea efectua curând noi teste balistice ori nucleare, situaţie care ar putea atrage o replică din partea Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici