SUA au retrimis nota de plată pentru realimentarea AVIOANELOR statelor arabe în războiul din Yemen, după ce au descoperit erori de contabilitate

Statele Unite au anunţat că vor cere Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite să plătească 331 de milioane de dolari pentru realimentarea în zbor a avioanelor militare arabe în cursul războiului civil din Yemen, informează presa internaţională.

6123 afișări
Imaginea articolului SUA au retrimis nota de plată pentru realimentarea AVIOANELOR statelor arabe în războiul din Yemen, după ce au descoperit erori de contabilitate

Sursa FOTO: U.S. Department of Defense

"Comandamentul Central al SUA a reanalizat documentele şi a descoperit erori de contabilitate în urma cărora am eşuat să taxăm în mod adecvat Regatul Arabiei Saudite şi Emiratele Arabe Unite pentru carburanţi şi servicii de realimentare", a afirmat comandorul Rebecca Rebarich, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între insurgenţii huthi, susţinuţi de Iran, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.

O coaliţie de state arabe coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

Statele Unite nu s-au implicat direct în conflict, însă au sprijinit coaliţia arabă, inclusiv prin realimentarea în zbor a avioanelor coaliţiei.

Luna trecută, Washingtonul a încetat operaţiunile de realimentare în zbor pentru avioanele coaliţiei arabe, în contextul crizei iscate de ucidere a jurnalistului Jamal Khashoggi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici