Statele Unite analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staţionate în Germania, cel mai mare contigent de forţe SUA din Europa - presă

Departamentul Apărării de la Washington analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staţionate în Germania, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat şocat de numărul de trupe americane aflate în această ţară, relatează cotidianul Washington Post, citat de Deutsche Welle.

2396 afișări
Imaginea articolului Statele Unite analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staţionate în Germania, cel mai mare contigent de forţe SUA din Europa - presă

SUA analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staţionate în Germania - presă

Cotidianul, citând surse familiare cu situaţia, a relatat că oficialii americani evaluează costul şi consecinţele mutării parţiale sau complete a trupelor americane din Germania în Polonia ori SUA. În Germania sunt staţionaţi aproximativ 35.000 de militari americani.

Trump ar fi abordat această chestiune într-o şedinţă la Casa Albă, ocazie cu care preşedintele SUA s-a declarat şocat de numărul mare de trupe americane staţionate în Germania, cel mai mare contigent de forţe SUA din Europa.

Potrivit The Washington Times, oficialii europeni ştiu de evaluarea făcută de partea americană şi încearcă să stabilească dacă reflectă intenţiile lui Trump ori este doar o tactică de negociere înainte de summitul NATO din 11-12 iulie.

Preşedintele Donald Trump a criticat în repetate rânduri aliaţii NATO din Europa, în special Germania, în legătură cu faptul că nu îndeplinesc ţinta NATO privind cheltuielile pentru apărare.

În mai 2017, după o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, Donald Trump a lansat acuzaţii privind contribuţiile proporţionale la bugetul Alianţei Nord-Atlantice, remarcând că există multe ţări care datorează "sume vaste" la bugetul NATO.

"Aceste naţiuni trebuie să plătească ceea ce datorează", a insistat Trump.

Germania nu a atins încă nivelul unui buget al apărării de 2% din PIB, iar Guvernul Angela Merkel a semnalat în mai multe rânduri că acest cuantum nu va fi atins curând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici