SUA anunţă că ar putea reanaliza asistenţa militară pentru Egipt

Şeful Statului Major egiptean, Sami Anan, aflat la Washington pentru discuţii cu omologii săi americani, şi-a scurtat vizita în Statele Unite, în timp ce Casa Albă a sugerat că ar putea reanaliza, în funcţie de evenimentele din Egipt, ajutorul militar acordat regimului de la Cairo.

37 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă că ar putea reanaliza asistenţa militară pentru Egipt

SUA anunţă că ar putea reanaliza asistenţa militară pentru Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sami Anan se afla încă în Statele Unite vineri seară, însă adjunctul şefului Statului Major interarme american, James Cartwright, a afirmat că acesta intenţiona să plece către Cairo în scurt timp.

Cartwright nu a precizat dacă delegaţia care îl însoţeşte pe Anan va rămâne la Washington pentru a continua discuţiile programate să dureze până miercuri, referitoare la ajutorul acordat de SUA Egiptului în domeniul securităţii, pregătirii şi cooperării militare.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a sugerat că Statele Unite ar putea revizui acest ajutor, în funcţie de reacţia autorităţilor de la Cairo faţă de manifestanţii care cer de mai multe zile demisia preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak.

"Reanalizăm asistenţa (pentru Egipt) în funcţie de evenimentele care vor avea loc în următoarele zile", a declarat Robert Gibbs.

Ajutorul militar american pentru Egipt se cifrează la circa 1,3 miliarde de dolari anual.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici