SUA au adoptat sancţiuni împotriva unui general birman implicat în trafic de arme cu Phenianul

Statele Unite au adoptat sancţiuni împotriva unui general birman implicat într-o afacere de trafic de arme cu Coreea de Nord, a anunţat marţi Trezoreria americană.

168 afișări
Imaginea articolului SUA au adoptat sancţiuni împotriva unui general birman implicat în trafic de arme cu Phenianul

SUA au adoptat sancţiuni împotriva unui general birman implicat în trafic de arme cu Phenianul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sancţiunile îl vizează pe generalul Thein Htay, "implicat în comerţ ilegal cu arme nord-coreene către Myanmar", şi nu au nicio legătură cu Guvernul birman, "care continuă să adopte măsuri pozitive, cu scopul de a întrerupe legăturile sale militare cu Coreea de Nord", a precizat Trezoreria americană într-un comunicat.

În noiembrie 2012, Guvernul birman şi-a anunţat intenţia de respecta Rezoluţia 1.874 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite care interzice furnizarea de bunuri şi asistenţă pentru nord-coreeni.

Generalul sus-menţionat conduce o agenţie guvernamentală însărcinată cu industria de apărare (Directorate of Defense Industries, DDI). "Thein Htay nu a ţinut cont de obligaţiile internaţionale (ale ţării sale)", a anunţat subsecretarul Trezoreriei însărcinat cu lupta împotriva terorismului şi informaţiile financiare, David Cohen, citat într-un comunicat.

"Vom continua eforturile noastre, alături de partenerii internaţionali, pentru a pune capăt activităţilor periculoase ale Coreei de Nord privind proliferarea armelor", a adăugat el.

Potrivit sancţiunilor, niciun cetăţean american nu poate face comerţ cu generalul Thein Htay, iar activele pe care le-ar putea avea el în Statele Unite sunt îngheţate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici