SUA au promis să livreze arme de ultimă generaţie Japoniei

Statele Unite s-au angajat să livreze arme de ultimă generaţie Japoniei şi să continue ramanierea trupelor mobilizate în această ţară din estul Asiei, au anunţat luni, la New York, miniştrii americani şi niponi ai Apărării şi de Externe, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

307 afișări
Imaginea articolului SUA au promis să livreze arme de ultimă generaţie Japoniei

Avion Global Hawk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Părţile au reafirmat importanţa strategică a livrărilor de arme moderne americane către Japonia, care vor permite creşterea potenţialului de disuasiune al celor două ţări şi garantarea securităţii Japoniei în regiunea Asia-Pacific", au anunţat secretarul de Stat american John Kerry, şeful Pentagonului Ashton Carter şi omologii lor japonezi, Fumio Kishida şi Gen Nakatani, întro declaraţie comună.

Statele Unite vor livra, în special, avioane de patrulare maritimă de tip Boeing P-8, avioane fără pilot de tip Global Hawk şi nava de debarcare USS Green Bay. În plus, Statele Unite intenţionează să mobilizeze în Japonia avioane de vânătoare din generaţia a cincea de tip F-35B până la sfârşitul lui 2017. De asemenea, Tokyo se va dota cu sisteme antirachetă de tip Aegis până la sfârşitul lui 2017.

Cele două ţări intenţionează să-şi intensifice cooperarea în privinţa sistemelor de apărare antirachetă. De asemenea, Washingtonul şi Tokyo vor continua dialogul pe tema securităţii spaţiale şi informatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici