SUA avertizează asupra riscului de izbucnire a unor violenţe după moartea lui ben Laden

Statele Unite le-au cerut luni cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să dea dovadă de prudenţă, afirmând că există riscul producerii unor "violenţe antiamericane" după anunţul privind moartea lui Osama ben Laden, în urma unei operaţiuni americane în Pakistan.

2378 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează asupra riscului de izbucnire a unor violenţe după moartea lui ben Laden

SUA avertizează asupra riscului de izbucnire a unor violenţe după moartea lui ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Departamentul de Stat îi avertizează pe cetăţenii americani care călătoresc sau locuiesc în străinătate în legătură cu potenţialul ridicat de izbucnire a unor violenţe antiamericane, ţinând cont de recentele activităţi antiteroriste din Pakistan", se arată într-un comunicat oficial.

"Dată fiind incertitudinea şi volatilitatea actualei situaţii, cetăţenii americani aflaţi în zone unde evenimentele recente pot provoca violenţe antiamericane sunt sfătuiţi ferm să îşi limiteze deplasările în afara reşedinţei sau hotelului şi să evite adunările şi manifestaţiile", adaugă Departamentul de Stat.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat duminică seară că ben Laden a fost ucis în cursul unei operaţiuni militare americane în Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici