SUA cer Rusiei să respecte armistiţiul din Ucraina, după un atac asupra misiunii OSCE

Washingtonul a cerut Moscovei să respecte "de urgenţă" armistiţiul din Ucraina, după ce rebeli proruşi au agresat, vineri, membrii unei echipe de observatori OSCE, în apropiere de Doneţ, relatează BBC News online.

707 afișări
Imaginea articolului SUA cer Rusiei să respecte armistiţiul din Ucraina, după un atac asupra misiunii OSCE

SUA cer Rusiei să respecte armistiţiul din Ucraina, după un atac asupra misiunii OSCE

"Facem apel la Rusia şi la forţele separatiste pe care le sprijină să respecte imediat armistiţiul, să retragă tot armamentul greu şi să permită acces complet şi neîngrădit observatorilor OSCE", se afirmă într-un comunciat al Departamentului american de Stat.

Washingtonul a condamnat şi un incident petrecut în cursul zilei de vineri, când mai mulţi observatori OSCE au fost înconjuraţi şi agresaţi de rebeli proruşi, care au confiscat şi o dronă folosită de observatori.

"Condamnăm acţiunea de vineri care a vizat observatorii din cadrul misiuni speciale de monitorizare a OSCE (SMM) şi confiscarea unei drone a SMM de către forţele combinate ruso-separatiste", se mai afirmă în comunicatul Departamentului de Stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici