SUA impun sancţiuni ministrului iranian de Externe, Zarif Mohammad Javad

Statele Unite au impus, miercuri, sancţiuni ministrului iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, vizându-l pe principalul purtător de cuvânt al ţării şi care ar putea afecta şansele negocierilor diplomatice pe fondul creşterii tensiunilor dintre cele două ţări, potrivit Reuters.

773 afișări
Imaginea articolului SUA impun sancţiuni ministrului iranian de Externe, Zarif Mohammad Javad

SUA impun sancţiuni ministrului iranian de Externe, Zarif Mohammad Javad

Zarif a fost o figură importantă în acordul nuclear iranian din 2015 convenit sub administraţia preşedintelui Barack Obama cu Teheranul şi alte puteri mondiale. Preşedintele Donald Trump a scos Statele Unite din acord anul trecut.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran au crescut în ultimele luni după atacurile asupra navelor petroliere din Golful Persic pentru care Statele Unite au dat vina pe Iran, precum şi pentru doborârea unei drone americane care a determinat pregătirile pentru un atac aerian în semn de represalii din partea SUA, pe care Trump l-a oprit în ultima clipă.

„Javad Zarif pune în aplicare agenda temerară a liderului suprem al Iranului şi este purtătorul de cuvânt al regimului în întreaga lume. Statele Unite transmit un mesaj clar regimului iranian şi anume comportamentul său recent este complet inacceptabil ", a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat miercuri că Statele Unite l-au sancţionat pentru că este o ameninţare la agenda sa.

Statele Unite au impus, miercuri, sancţiuni Zarif, a anunţat Oficiul pentru Controlul Activelor Externe al Departamentului de Trezorerie al SUA.

"Motivul SUA de a mă sancţiona este că sunt purtătorul de cuvânt al Iranului în toată lumea. Adevărul este într-adevăr atât de dureros? Nu are niciun efect asupra mea sau a familiei mele, deoarece nu am proprietăţi sau interese în afara Iranului. Vă mulţumesc că m-aţi considerat o ameninţare atât de mare pentru agenda dvs”, a scris acesta pe Twitter.

Administraţia Trump nu închide uşa potenţialelor discuţii nucleare cu Iranul prin sancţionarea ministrului de Externe, Mohammad Javad Zarif, pe care nu îl consideră un factor de decizie semnificativ, a declarat miercuri un oficial american.

Anterior, Statele Unite au impus sancţiuni lui Zarif pentru că a fost purtătorul de cuvânt al liderului suprem al Iranului în întreaga lume.

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici