SUA îndeamnă China să se folosească de influenţa sa pentru a opri acţiunile Coreei de Nord

Înalţi responsabili americani au îndemnat China, vineri, să se folosească de toată influenţa sa pentru a opri acţiunile "destabilizatoare" ale Coreei de Nord, afirmând că interesele regionale şi internaţionale sunt în joc.

467 afișări
Imaginea articolului SUA îndeamnă China să se folosească de influenţa sa pentru a opri acţiunile Coreei de Nord

Xi Jinping, preşedintele Chinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"China are un interes enorm în stabilitate iar demersurile neîncetate ale Coreei de Nord de a obţine o rachetă nucleară armată sunt inamicul stabilităţii", a declarat un înalt responsabil al administraţiei americane care se îndreaptă spre Seul alături de secretarul de Stat american John Kerry. "Aceasta ne dă nouă şi chinezilor un obiectiv comun foarte puternic pentru denuclearizare", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici