SUA: Trei persoane care au fost în Germania, suspectate de contaminare cu bacteria E.coli

Trei persoane care s-au întors în Statele Unite după călătorii în Germania ar putea să fie contaminate cu bacteria E.coli, care a provocat moartea a 18 persoane în Europa, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea bolilor (CDC).

325 afișări
Imaginea articolului SUA: Trei persoane care au fost în Germania, suspectate de contaminare cu bacteria E.coli

SUA: Trei persoane care au fost în Germania, suspectate de contaminare cu bacteria E.coli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru moment aceste cazuri sunt suspecte", a declarat Tom Skinner, precizând că CDC aşteaptă probe biologice de la aceste persoane pentru o eventuală confirmare.

El a mai afirmat că aceste trei persoane au fost recent în Germania, ţara cea mai afectată de această epidemie, dar nu a putut preciza care ar fi sursa alimentară a acestei contaminări.

Bacteria E.coli a fost identificată joi ca fiind o tulpină "foarte rară" şi rezistentă la antibiotice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a adăugat că tulpina nu a mai fost "văzută niciodată într-o epidemie".

În puţin mai mult de două săptămâni, numărul persoanelor infectate cu această bacterie s-a multiplicat în Germania, în special în zona Hamburg (nord), cu o accelerare în ultimele zile.

Până joi s-au înregistrat 17 decese în Germania şi peste 2.000 de cazuri de contaminare. Un alt deces a fost înregistrat în Suedia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici