SUMMITUL ISTORIC | Ce scrie presa din Coreea de Nord despre întâlnirea dintre Kim Jong-Un şi Moon Jae-In

Summitul de vineri la care au participat liderii de la Seul şi Phenian a fost o "întrevedere istorică" care deschide drumul spre începutul unei noi ere, relatează mass-media de stat din Coreea de Nord, potrivit site-ul agenţiei Reuters.

3340 afișări
Imaginea articolului SUMMITUL ISTORIC | Ce scrie presa din Coreea de Nord despre întâlnirea dintre Kim Jong-Un şi Moon Jae-In

Ce scrie presa din Coreea de nord despre întrevederea "istorică" a liderilor celor două Corei

Mass-media de stat nord-coreeană a menţionat rar dezbaterea despre denuclearizarea Peninsulei Coreea, fără să intre în prea multe detalii, axându-se în schimb pe teme precum pacea, prosperitatea şi unitatea coreeană.

Agenţia oficială de ştiri a Phenianului, KCNA, a relatat pe larg despre discuţii şi a elogiat angajamentul liderilor celor două state faţă de "completa denuclearizare" a Peninsulei Coreea.

"În cursul discuţiilor, cele două părţi au avut un schimb de opinii sincer şi deschis cu privire la chestiuni de interes comun, inclusiv probleme ca îmbunătăţirea relaţiilor nord-sud, asigurarea păcii în Peninsula Coreeană şi denuclearizarea peninsulei", a transmis KCNA, relatând că summitul s-a încheiat cu un dineu ce s-a desfăşurat într-o "atmosferă amiabilă încărcată cu sentimente de rude de sânge".

Principala publicaţie de stat din Coreea de Nord a publicat un material pe mai multe pagini cu fotografii de la summit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici