Sute de protestatari, arestaţi în Franţa după o tentativă eşuată de lovitură de stat

Sute de protestatari antiguvernamentali au fost arestaţi la Paris, după ce au încercat să convingă o unitate militară care participa la parada de Ziua Naţională a Franţei să organizeze o lovitură de stat, relatează site-ul TheLocal.fr.

6036 afișări
Imaginea articolului Sute de protestatari, arestaţi în Franţa după o tentativă eşuată de lovitură de stat

Sute de protestatari, arestaţi în Franţa după o tentativă eşuată de lovitură de stat (Imagine: TheLocal.fr)

Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, marţi, poliţia a arestat aproximativ 300 de persoane care au încercat să înlăture guvernul, într-o tentativă eşuată de lovitură de stat.

Mişcarea 14 iulie s-a adunat în faţa Adunării Naţionale (Camera inferioară a Parlamentului francez) după ce a mărşăluit prin Paris.

Liderii mişcării le-au cerut celor 500 de membri să îşi "facă datoria de a se ridica" şi a crea "un nou Guvern în care toţi politicienii actuali să fie înlocuiţi".

Un purtător de cuvânt al mişcării, care susţine că este formată din cetăţeni obişnuiţi care s-au săturat de sistemul politic francez, a afirmat că gruparea plănuia să obţină sprijinul unei unităţi militare care participa la defilare pentru a înlătura de la putere Guvernul, ai cărui membri erau prezenţi în mare parte la paradă.

"Armata va avea de făcut o alegere şi sperăm că ni se va alătura. Apoi vom prelua controlul unor clădiri strategice", a declarat purtătorul de cuvânt pentru revista Les Inrocks, înainte de paradă. El a precizat că printre clădirile vizate se numără Palatul Elysee, Matignon (reşedinţa premierului), Palatul Luxembourg şi sediul Adunării Naţionale.

Armata a refuzat însă să se alăture protestatarilor, astfel că tentativa de lovitură de stat a eşuat.

Majoritatea participanţilor au fost reţinuţi de poliţie pentru miting ilegal, întrucât nu aveau autorizaţie de protest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici