Tatăl care şi-a ţinut fiica sechestrată 24 de ani, împreună cu trei copii, îi ameninţa că-i gazează

Josef Fritzl - austriacul care şi-a ţinut fiica în captivitate 24 de ani şi cu care a făcut şapte copii - îşi ameninţa victimele că le gazează, dacă încearcă să evadeze din beciul casei unde-i ţinea sechestraţi, relatează The Independent.

5862 afișări
Imaginea articolului Tatăl care şi-a ţinut fiica sechestrată 24 de ani, împreună cu trei copii, îi ameninţa că-i gazează

Tatăl care şi-a ţinut fiica sechestrată 24 de ani, împreună cu trei copii, îi ameninţa că-i gazează (Imagine: Mediafax Foto)

Fritzl, de 73 de ani, fost electrician din "Austria Inferioară", este acum reţinut după ce testele ADN au confirmat faptul că el este tatăl copiilor lui Elizabeth.

Fritzl a fost arestat duminică şi a mărturisit poliţiei că şi-a ţinut fiica captivă în beciul de sub grădina casei sale, din oraşul austriac Amstetten, pentru aproape un sfert de secol.

În toţi aceşti ani, el şi-a bătut fiica, a violat-o şi a făcut cu aceasta şapte copii. Unul dintre aceştia a murit când avea trei luni, iar Fritzl i-a ars corpul într-un cuptor.

Trei dintre aceşti copii au fost adoptaţi de el şi de soţia sa şi au dus o viaţă normală. Însă Elisabeth şi ceilalţi trei copii ai săi au fost ţinuţi prizonieri până week-end-ul trecut când au fost descoperiţi de poliţie.

Fritzl avea o personalitatea dublă, fapt ce a făcut să fie asemănat cu personajul literar Jekyll şi Hyde. În societate, el era un bun cetăţean, un familist, care glumea cu vecinii săi, mergea la serviciu cu pantofii lustruiţi şi cu cravata atent aranjată, însă el era şi un dominator violent care se ducea în secret în Thailanda căutând partide de sex, scâpând-şi de sub control libidoul, notează The Independent.

Franz Polzer, şeful poliţiei din Austria care conduce ancheta, a spus că în timpul interogatoriului, Fritzl dădea impresia că, după 24 de ani, chiar credea în minciunile pe care le-a inventat pentru a-şi ascunde viaţa incestuoasă de familie, poliţie şi societate.

"Fritzl a insistat asupra faptului că o consideră pe Elisabeth drept fiica lui favorită, că a construit buncărul doar pentru ea şi că a simţit nevoia să o închidă acolo pentru că era îngrozit de ideea că ar putea să se drogheze", a spus Polzer.

Realitatea este însă alta. Când fiica sa a împlinit 18 ani, Fritzl a dus-o în pivniţa pe care a construit-o sub casa sa în timpul Râzboiului Rece, la sfârşitul anilor 1970, cu ajutorul unui grant oferit de guvern pentru contruirea adăposturilor domestice împotriva reziduurilor nucleare.

Poliţia a spus că Josef a ameţit-o pe fiică cu eter şi a imobilizat-o în beci cu ajutorul unor cătuşe. În primii ani de captivitate el "ar fi ţinut-o ca pe un animal". Se ducea în beci, o bătea şi o viola. După doi ani ea a născut-o pe fiica ei cea mai mare, Kerstin. Apoi aproximativ din doi în doi ani i-a născut şi pe ceilalţi copii, fără a primi îngrijiri medicale.

Polzer a spus că Fritzl reuşea să îi intimideze atât de mult pe Elisabeth şi pe copii ei încât aceştia nu s-au gândit niciodată să evadeze.

"Uşa de la pivniţă e făcută din oţel masiv şi este închisă cu ajutorul unui cod electronic", a spus Polzer.

Fritzl îi ameninţa că in cazul în care încearcă ceva, ar transforma buncărul într-o cameră de gazare.

Presa a publicat fotografii cu el, la începutul anilor 90, când îşi lăsa fiica şi copiii în beci şi pleca în Thailanda pentru "excursii sexuale". În buncăr exista o cameră de depozitare a alimentelor pentru câteva zile.

Fostul electrician închiria camere în imobilul său şi îi ameninţa pe chiriaşi că dacă se apropie de pivniţă îi dă afară.

Pentru a nu bătea la ochi că face prea multe cumpărături, Fritzl se ducea seara la supermarketuri mărginaşe.

Poliţia spune că acesta avea mai multe proprietăţi în regiune, pe care le închiria.

El ar fi stat şi o scurtă perioadă în închisoare fiind condamnat pentru tentativă de viol în anii 1960, dar aşa cum prevede legea austriacă, această infracţiune i-a fost ştearsă in cazier.

"Tot ce îmi amintesc de el este că era un om foarte orgolios. Pantofii lui străluceau tot timpul, iar cravata nu era niciodată deranjată, ar fi putut fi un diplomat", a spus Gerda Schmidt, un localnic din Amstetten care a lucrat cu Fritzl.

El şi soţia sa au adoptat trei dintre copiii lui Elisabeth, după ce Fritzl şi-a forţat fiica să scrie scrisori în care spunea că nu poate avea grijă de copii pentru că a intrat într-o sectă religioasă.

Soţia lui Fritzl se pare că l-a crezut.

Autorităţile pentru îngrijirea copilului, din Amstetten, au spus că nu aveau niciun motiv de îngrijorare pentru că se purtau ca nişte părinţi model.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici