Tensiuni Italia-Rusia. Roma respinge ameninţările Moscovei din cauza aplicării de sancţiuni

Italia a reacţionat vehement, sâmbătă seară, la declaraţiile "ameninţătoare" ale unui oficial din Rusia, care a denunţat participarea Guvernului de la Roma la "isteria antirusă", în contextul sancţiunilor masive aplicate de NATO şi de Uniunea Europeană.

22036 afișări
Imaginea articolului Tensiuni Italia-Rusia. Roma respinge ameninţările Moscovei din cauza aplicării de sancţiuni

Aleksei Paramonov, directorul Departamentului pentru Afaceri Europene din Ministerul de Externe de la Moscova, a acuzat Italia, într-un interviu acordat agenţiei RIA Novosti, că s-a lăsat influenţată de "isteria antirusă" şi susţine sancţiunile "uitând într-o secundă" de relaţiile bilaterale foarte bune cu Rusia. Oficialul rus a amintit că Administraţia de la Moscova a oferit "asistenţă semnificativă" Italiei la începutul pandemiei, în 2020, informează cotidianul Le Monde.

"Respingem cu fermitate declaraţiile ameninţătoare ale părţii ruse. Italia şi partenerii europeni vor continua să exercite presiuni maxime asupra Rusiei" pentru a opri invazia militară din Ucraina.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a catalogat drept "odioase şi inacceptabile" referirile oficialului rus la asistenţa acordată de Moscova în timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici