The Washington Post: Donald Trump intenţionează să-l demită pe Herbert McMaster, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să-l demită pe Herbert McMaster, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, însă nu va anunţa această decizie până nu va selecta un succesor corespunzător, potrivit unor surse familiare cu situaţia, relatează cotidianul The Washington Post.

1545 afișări
Imaginea articolului The Washington Post: Donald Trump intenţionează să-l demită pe Herbert McMaster, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională

The Washington Post: Donald Trump intenţionează să-l demită pe Herbert McMaster, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională

Trump i-a spus recent lui John F. Kelly, şeful de cabinet de la Casa Albă, că vrea să-l înlocuiască pe McMaster şi are nevoie de ajutor pentru a căuta un înlocuitor, au declarat surse familiare cu acest subiect. reşedintele s-a plâns că McMaster este prea rigid, iar informările sale sunt prea lungi şi par irelevante.

Trump a semnalat joi că noi schimbări de personal ar putea urma după demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson.

"Mereu vor fi schimbări", a declarat Trump presei, adăugând: "Şi cred că vreţi să vedeţi schimbări. De asemena vreau să văd idei diferite".

Preşedintelui îi place să-şi evalueze echipa şi să facă schimbări, întărindu-şi cercul de apropiaţi cu cei pe care îi consideră supravieţuitori şi care manifestă respect faţă de stilul său neconvenţional, a declarat un înalt oficial de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului.

Printre potenţialii înlocuitori ai lui McMaster se numără John Bolton, fost ambasador la Naţiunile Unite, şi Keith Kellogg, şeful de cabient al Consiliului Naţional de Securitate.

Kellogg îl însoţeşte des pe Trump în călătoriile prin ţară, parţial pentru că preşedintelui îi place compania acestuia şi îl consideră distractiv.

Bolton s-a întâlnit de câteva ori cu Trump şi deseori afişează respect faţă de instinctele preşedintelui. Liderul de la Casa Albă apreciază intervenţiile televizate ale lui Bolton, care în mod frecvent în laudă pe preşedinte la postul Fox News. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici