Theresa May afirmă că un compromis este cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice

Premierul în funcţie al Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri că cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice este să se ajungă la un acord de compromis, informează postul Euronews.

291 afișări
Imaginea articolului Theresa May afirmă că un compromis este cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice

May afirmă că un compromis este cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice

În probabil ultimul său discurs major în funcţia de premier, May a declarat miercuri că Acordul nuclear cu Iranul trebuie protejat "indiferent de provocări".

"Indiferent dacă ne place sau nu, un acord de compromis rămâne cea mai bună cale de a obţine rezultatul pe care toţi îl căutăm - de a preveni înarmarea Iranului cu o armă atomică, şi de a conserva stabilitatea în regiune", a afirmat premierul britanic.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Uniunea Europeană a cerut Iranului să înceteze toate activităţile de purificare a uraniului care sunt interzise prin Acordul nuclear din anul 2015. Teheranul a anunţat decizia de a purifica uraniu într-o concentraţie care depăşeşte limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear din 2015. Administraţia de la Teheran a anunţat depăşirea concentraţiei de 4,5% în producţia de uraniu îmbogăţit.

Taguri:
m.britanie,
iran,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici