Tillerson: SUA ar putea rămâne în cadrul Acordului climatic de la Paris

Statele Unite ar putea rămâne în cadrul Acordului de la Paris sub condiţiile potrivite, a declarat duminică secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, semnalând o schimbare de ton a Administraţiei Donald Trump ce a dorit anterior retragerea din acord, informează Reuters.

2781 afișări
Imaginea articolului Tillerson: SUA ar putea rămâne în cadrul Acordului climatic de la Paris

Tillerson: SUA ar putea rămâne în cadrul Acordului climatic de la Paris

”Preşedintele american, Donald Trump, este dispus să conlucreze cu partenerii din cadrul Acordului de la Paris dacă SUA ar putea crea o serie de termeni ce sunt corecţi şi echilibraţi pentru cetăţenii americani”, a afirmat Rex Tillerson.

Întrebat de reporteri dacă există vreo şansă ca SUA să nu se retragă din cadrul Acordului de la Paris, Rex a răspuns: ”Cred că doar sub condiţiile necesare”.

Administraţia Trump a emis la începutul lunii august prima înştiinţare scrisă în care a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite că Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, după ce Donald Trump a făcut publică această intenţie încă din luna iunie.

Preşedintele Donald Trump a anunţat anterior intenţia de a retrage SUA din Acordul de la Paris, aspect ce a generat un val de critici internaţionale. Conform preşedintelui american, tratatul ar însemna pierderea a mai multor milioane de muncă pentru cetăţenii americani şi ar genera pierderi materiale importante pentru SUA. Trump a precizat, în luna iunie, că este deschis renegocierii termenilor Acordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici