Tiruri intense de artilerie la Doneţk, după două zile de relativă acalmie

Tiruri susţinute de artilerie răsunau luni dimineaţa la Doneţk, fieful rebelilor proruşi din estul Ucrainei, marcând o reluare a confruntărilor armate după două zile de relativă acalmie.

1196 afișări
Imaginea articolului Tiruri intense de artilerie la Doneţk, după două zile de relativă acalmie

Tiruri intense de artilerie la Doneţk, după două zile de relativă acalmie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalişti AFP au auzit aproximativ 30 de tiruri de lansatoare multiple de rachete de tip Grad ("orgile lui Stalin") luni dimineaţa în cartierul Putilovski, în apropiere de aeroport.

Acalmia de peste weekend a avut loc pe fundalul alegerilor legislative anticipate, care nu s-au desfăşurat şi în teritoriul aflat sub controlul separatiştilor proruşi.

O bază militară a fost atinsă, la câţiva kilometri depărtare, la Avdiivka, de partea ucraineană, a anunţat câteva minute mai târziu un locuitor contactat telefonic.

"Bombardamentele au început în noaptea (de duminică spre luni). Toată lumea se aştepta ca luptele să se reia imediat după alegerile de duminică din Ucraina", a declarat pentru AFP Marina, de gardă la un baraj de la Putilovski, fără să pară impresionată de tiruri care răsunau în apropiere.

"Nicio problemă. Ai noştri sunt cei care trag. Iar imediat vom avea răspunsul ucrainenilor", continuă ea.

Potrivit unor militari rebeli, intervievaţi în alte cartiere din Doneţk situate în faţa unor poziţii ucrainene, tirurile au început luni dimineaţa.

Separatiştii, care au proclamat două "republici populare" în Donbas, prevăd să organizeze propriile alegeri pe 2 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici