Tokyo îndeamnă Moscova la un "dialog direct" cu Kievul, refuzat de către Lavrov

Ministrul japonez de Externe Fumio Kishida i-a cerut miercuri omologului său rus Serghei Lavrov să deschidă un "dialog direct" cu Kievul, solicitare pe care interlocutorul său a refuzat-o.

160 afișări
Imaginea articolului Tokyo îndeamnă Moscova la un "dialog direct" cu Kievul, refuzat de către Lavrov

Ministrul japonez de Externe Fumio Kishida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o convorbire telefonică de o oră, Kishida i-a cerut interlocutorului său să deschidă "un dialog direct" cu autorităţile interimare ucrainene cu scopul de soluţiona criza din Crimeea "şi fără să aducă atingere integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei", a anunţat Cancelaria japoneză.

Potrivit acesteia, în schimb, Lavrov a "explicat poziţia Rusiei" şi a îndepărtat posibilitatea unui asemenea dialog direct, deoarece Moscova "nu vede nicio legitimitate în Guvernul interimar ucrainean".

Într-un interviu pentru AFP, preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat marţi că ruşii refuză orice contact cu Kievul în vederea găsirii unei soluţii diplomatice la criza cu privire la Peninsula separatistă Crimeea, ocupată de forţe ruse.

"Din nefericire, pentru moment Rusia renunţă la o soluţionare diplomatică a conflictului (...). Ruşii renunţă la orice contact la nivel de miniştri de Afaceri Externe şi conducere", în pofida faptului că membrii comunităţii internaţionale "cer Rusiei să deschidă negocieri de pace", a declarat Turcinov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici