TRAGEDIA din SPANIA: Traficul feroviar, reluat pe una dintre liniile afectate

Traficul feroviar a fost reluat vineri dimineaţa pe una dintre liniile afectate de accidentul în care a fost implicat un tren miercuri la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, soldat cu 80 de morţi, a anunţat administratorul reţelei Adif.

278 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din SPANIA: Traficul feroviar, reluat pe una dintre liniile afectate

TRAGEDIA din SPANIA: Traficul feroviar, reluat pe una dintre liniile afectate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Circulaţia pe linia 2 de mare viteză a fost reluată la ora (locală) 7.50 (8.50, ora României)", a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei Adif, contactată de AFP, adăugând că liniile obişnuite pe ruta Ourense-Santiago de Compostela au fost redeschise la ora locală 5.00 (6.00, ora României).

O viteză excesivă este ipoteza privilegiată pentru explicarea tragediei, în contextul în care mai multe publicaţii au transcris o conversaţie radio a conductorului, în care acesta afirma că a intrat în curba de la intrarea în oraş cu o viteză de aproximativ 190 de kilometri pe oră, deşi viteza este limitată pe acest tronson la maximum 80 de kilometri pe oră.

"Mai multe anchete au fost deschise, iar atât timp cât nu sunt prezentate concluzii nu vom comenta", a declarat purtătoarea de cuvânt.

În paralel cu ancheta judiciară, o anchetă administrativă a fost deschisă de către Ministerul Transporturilor.

Anchetatorii aşteaptă, în continuare, să îl interogheze pe conductor, care este spitalizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici