Trei imigranţi români, arestaţi la Roma sub acuzaţia de ucidere a unui politician local. Românii au recunoscut faptele: au furat 2.000 de euro, o tabletă şi un iPhone

Trei imigranţi români au fost arestaţi duminică, la Roma, sub acuzaţia că l-ar fi tâlhărit şi ucis pe un politician local, un medic pensionat, în acelaşi caz fiind interogată şi o româncă implicată într-o relaţie amoroasă cu victima, relatează Corriere della Sera.

2210 afișări
Imaginea articolului Trei imigranţi români, arestaţi la Roma sub acuzaţia de ucidere a unui politician local. Românii au recunoscut faptele: au furat 2.000 de euro, o tabletă şi un iPhone

Trei imigranţi români, arestaţi la Roma sub acuzaţia de ucidere a unui politician local (Imagine: mediafax Foto/AFP)

UPDATE 16:32 - Cei trei români arestaţi la Roma sub acuzaţia de crimă recunosc faptele; au furat 2000 de euro

Cei trei imigranţi români arestaţi duminică, la Roma, sub acuzaţia că l-ar fi tâlhărit şi ucis pe un politician local, un medic pensionat, au recunoscut faptele, ei furând 2.000 de euro, o tabletă digitală şi un dispozitiv iPhone, potrivit ziarului Il Messaggero.

Cei trei români le-au spus anchetatorilor că sperau să găsească circa 20.000 de euro în casa victimei, explicând că au găsit doar 2.000 de euro şi două dispozitive digitale.

Românii au spus că nu au vrut să îl omoare pe medic, ci doar să jefuiască locuinţa.

Crima a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Mentana, o suburbie a Romei.

Lucio Giacomoni, un medic pensionat în vârstă de 71 de ani, consilier local şi activist al partidului Forza Italia, a fost găsit mort în baia vilei sale din localitatea Mentana, plin de sânge şi prezentând urme de lovituri în zona feţei.

Autorităţile italiene au depistat trei suspecţi români, plasaţi de justiţie în arest preventiv după ce asupra lor au fost găsite obiecte furate din casa medicului ucis.

Medicul, care era divorţat, nu era singur în locuinţă în momentul jafului urmat de crimă. Bărbatul era cu o tânără româncă, audiată în prezent de carabinieri. "A fost un jaf", le-a spus femeia anchetatorilor.

Primarul localităţii Mentana, Altiero Lodi, a cerut prefectului Romei, Giuseppe Pecoraro, convocarea de urgenţă a Comitetului pentru Ordine Publică, după crima care a şocat întreaga comunitate de la periferia capitalei Italiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici