Trump interzice accesul oficialilor venezueleni în SUA şi sporeşte ajutorul financiar oferit opoziţiei

Preşedintele american Donald Trump sporeşte sprijinul oferit liderului opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, lăudând liderii latino-americani care îl susţin, stimulând finanţarea de ajutoare umanitare şi împiedicând accesul membrilor guvernului de la Caracas în SUA, potrivit Reuters.

127 afișări
Imaginea articolului Trump interzice accesul oficialilor venezueleni în SUA şi sporeşte ajutorul financiar oferit opoziţiei

Trump interzice accesul oficialilor venezueleni în SUA, mărind ajutorul financiar oferit opoziţiei

Într-o întâlnire care a avut loc în cadrul adunării anuale a liderilor mondiali ai Naţiunilor Unite, Trump le-a spus preşedinţilor din America Latină, care îl recunosc pe Guaido drept preşedintele de drept al Venezuelei, că fac parte dintr-o „coaliţie istorică”.

De mai bine de opt luni încearcă aceştia să-l determine pe Maduro să renunţe la preşedinţie, care a supervizat o prăbuşire economică dramatică şi este acuzat de corupţie, încălcări ale drepturilor omului şi fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2018.

Departamentul de Stat a anunţat că va oferi un ajutor umanitar 36 milioane dolari pentru Venezuela pentru a se îndrepta către un program subfinanţat de ONU care vizează strângerea de 223 milioane dolari pentru a ajuta 2,6 milioane de oameni. Ajutoarele anterioare destinate Venezuelei au fost marcate de îngrijorările conform cărora Maduro ar interfera în distribuţia acestora.

„Oferim milioane şi milioane de dolari pentru ajutoarele umanitare, nu că vrem, din punctul de vedere al lui Maduro, ci pentru că trebuie”, a spus Trump în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri după-amiază, "Oamenii mor, nu au mâncare, nu au apă, nu au nimic."

De asemenea, îi acordă lui Guaido 52 de milioane de dolari pentru finanţarea guvernului său paralel - o mare parte din aceştia fiind redirecţionaţi din banii destinaţi anterior ţărilor din America Centrală, a declarat miercuri directorul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Mark Green.

Taguri:
sua,
venezuela,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici