Trump renunţă să clasifice traficanţii de droguri drept „organizaţie teroristă”, la cererea „unui om pe care îl respectă”

Preşedintele Donald Trump a declarat că va renunţa temporar la desemnarea cartelurilor de droguri din Mexic drept organizaţii teroriste, la cererea preşedintelui mexican Andres Manuel Lopez Obrador, relatează site-ul agenţiei Reuters.

930 afișări
Imaginea articolului Trump renunţă să clasifice traficanţii de droguri drept „organizaţie teroristă”, la cererea „unui om pe care îl respectă”

Trump renunţă să clasifice traficanţii de droguri drept „organizaţie teroristă”, la cererea „unui om pe care îl respectă”

Trump a declarat săptămâna trecută că va face acet demers pentru a afecta veniturile cartelurilor prin sancţiuni precum îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie. Dar preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador s-a opus, spunând că doreşte cooperarea cu SUA pentru combaterea bandelor de droguri, nu intervenţie.

„Toate lucrările necesare au fost finalizate pentru a declara organizaţiile teroriste ale Cartelurilor Mexicane", a declarat Trump pe Twitter.

„Cu toate acestea, la solicitarea unui om de care îmi place şi pe care îl respect şi care a lucrat atât de bine cu noi, preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, vom renunţa temporar la această desemnare şi vom intensifica eforturile noastre comune pentru a face faţă cu hotărâre cu aceste vicioase şi veşnic-în creştere organizaţii!”, a adăugat acesta.

Un cor din ce în ce mai mare de voci conservatoare din Statele Unite au cerut acest lucru după uciderea din Mexic de luna trecută a nouă mame şi copii cu dublă naţionalitate americană-mexicană.

Deşi acest lucru nu ar autoriza în mod direct ca Statele Unite să efectueze operaţiuni militare în Mexic, mulţi mexicani erau de părere că vecinul lor de la nord ar putea folosi asta ca pretext pentru o intervenţie unilaterală.

Lopez Obrador a salutat mişcarea lui Trump.

„A fost o decizie foarte bună azi de a amâna desemnarea", a spus acesta.

Schimbare de opinie a lui Trump a venit la o zi după ce procurorul general al SUA, William Barr, a discutat problema cu Lopez Obrador şi cu ministrul de Externe mexican, Marcelo Ebrard, în Ciudad de Mexico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
mexic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici