Turcia şi SUA au semnat un acord privind instruirea şi echiparea rebelilor sirieni moderaţi în lupta împotriva SI

Turcia şi Statele Unite au semnat joi, la Ankara, un acord privind instruirea şi echiparea rebelilor sirienei moderaţi, în scopul combaterii grupării extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relatează Bloomberg, în pagina electronică.

570 afișări
Imaginea articolului Turcia şi SUA au semnat un acord privind instruirea şi echiparea rebelilor sirieni moderaţi în lupta împotriva SI

Turcia şi SUA au semnat un acord privind instruirea şi echiparea rebelilor sirieni moderaţi în lupta împotriva SI

Acordul a fost semnat de ambasadorul Statelor Unite în Turcia, John Bass, şi subsecretarul Ministerului turc de Externe, Feridun Sinirlioglu, informează Bloomberg, care citează agenţia de ştiri Anadolu.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki a declarat în faţa jurnaliştilor, la începutul acestei săptămâni, că Washingtonul şi Ankara sunt foarte aproape de încheierea unui acord privind instruirea şi echiparea rebelilor sirieni moderaţi.

Grupările rebele siriene susţinute de Statele Unite au pierdut teren în război civil din Siria, unde luptă atât împotriva jihadiştilor din cadrul SI, cât şi împotriva forţelor regimului de la Damasc.

Eforturile Statelor Unite de a învinge SI au fost împiedicate de o serie de dezacorduri cu aliaţii săi. Unii dintre ei, precumTurcia, au fost reticenţi în a se angaja împotriva SI dacă acest pas nu este însoţit de o strategie pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, considerat o "bestie neagră" de autorităţile de la Ankara.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv organizaţia Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 200.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici