Turiştii blocaţi pe vulcanul Mount Rinjani, în urma cutremurului de 6.4 grade, au fost evacuaţi în siguranţă

Cei peste 260 de turişti blocaţi luni pe vulcanul Mount Rinjani de pe insula Lombok din Indonezia, în urma cutremurului de 6,4 grade pe scara Richter produs duminică au fost evacuaţi în siguranţă de către echipajele de salvare, relatează BBC.

476 afișări
Imaginea articolului Turiştii blocaţi pe vulcanul Mount Rinjani, în urma cutremurului de 6.4 grade, au fost evacuaţi în siguranţă

Turiştii blocaţi pe vulcanul Mount Rinjani, în urma cutremurului de 6.4 grade, au fost evacuaţi în siguranţă (Sursa: Twitter @jaimessincioco)

În total, peste 500 de turişti au rămas blocaţi pe munte în urma seismului. Căile de coborâre de pe munte au fost distruse de alunecări de teren.

Majoritatea turiştilor au reuşit să coboare singuri după ce echipajele de salvare au eliberat una dintre cele trei rute de acces. Pentru câţiva a fost nevoie de intervenţia unui elicopter.

În urma cutremurului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter petrecut duminică, cel puţin 16 persoane au murit şi alte 330 au fost rănite.

Autorităţile din Indonezia încearcă momentan să recupereze corpul unui turist care a fost ucis de alunecările de teren de pe munte. De asemenea, şi un turist din Malaesia a murit.

Insula Lambok atrage turişti din întreaga lume şi se află la aproximativ 40 km la est de Bali.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici