Un adolescent a atacat cu un topor mai multe persoane într-o localitate din Elveţia

Un adolescent înarmat cu un topor a rănit opt persoane în cadrul unui atac desfăşurat duminică seară în cantonul elveţian St. Gallen, înainte de a fi împuşcat şi reţinut de către poliţişti, relatează site-ul Swissinfo.

433 afișări
Imaginea articolului Un adolescent a atacat cu un topor mai multe persoane într-o localitate din Elveţia

Un adolescent a atacat cu un topor mai multe persoane într-o localitate din Elveţia

Potrivit unui comunicat al poliţiei din St. Gallen, incidentul a avut loc în localitatea nord-estică Flums, în apropiere de oficiul poştal. Un leton în vârstă de 17 ani a atacat şapte persoane, cinci femei şi doi bărbaţi - unul fiind în stare gravă - , iar un bebeluş a fost rănit după ce a căzut dintr-un cărucior.

Primele victime au fost un bărbat şi o femeie, care se plimbau cu copilul lor în vârstă de opt luni. După atac, adolescentul a fugit din zonă după ce a furat o maşină. Ulterior, suspectul a rănit alte cinci persoane într-o benzinărie, înainte de a fi împuşcat şi reţinut de către poliţişti.

"Potrivit informaţiilor actuale, atacatorul se află la prima infracţiune. În acest moment, nimic nu indică faptul că bărbatul are legături cu terorismul. Presupunem că victimele au fost atacate la întâmplare", a anunţat poliţia elveţiană, fără a preciza motivul din spatele atacurilor.

Adolescentul leton locuieşte în Elveţia de patru ani, venind împreună cu familia. Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei, suspectul ar avea probleme psihice, iar autorităţile au fost informate în luna septembrie că tânărul are fantezii privind acte de violenţă, fără a fi perceput drept un pericol pentru societate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici