Un avion de luptă de tip Tornado s-a prăbuşit în vestul Germaniei

Un avion de luptă de tip Tornado, aparţinând armatei germane (Bundeswehr) s-a prăbuşit joi seara, în apropierea oraşului Koblenz, în vestul Germaniei, au anunţat surse din cadrul poliţiei locale.

247 afișări
Imaginea articolului Un avion de luptă de tip Tornado s-a prăbuşit în vestul Germaniei

Un avion de luptă de tip Tornado s-a prăbuşit în vestul Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze din aparat. Potrivit poliţiei din Koblenz, ei sunt uşor răniţi, dar nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Nimeni altcineva nu a fost rănit, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, adăugând că fragmente ale aparatului de zbor au căzut în apropierea unei autostrăzi, blocând circulaţia.

În zonă nu a fost înregistrat niciun accident rutier, însă circulaţia pe autostradă va rămâne blocată până vineri dimineaţa.

Aparatul s-a prăbuşit într-o zonă deluroasă, la Laubach, la o distanţă de 50 de kilometri vest de Koblenz.

La faţa locului sunt prezenţi reprezentanţi ai poliţiei, Crucii Roşii, armatei şi pompieri.

Potrivit ediţiei online a ziarului local Rhein-Zeitung, avionul s-a prăbuşit într-o pădure, după ce a decolat în jurul orei locale 21.30 (22.30, ora României), de la baza aeriană Büchel.

Poliţia nu a putut oferi explicaţiile privind cauzele acestui accident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici