Un avion interceptat în apropierea elicopterului lui Obama transporta marijuana

Două avioane de vânătoare americane de tip F-16 au interceptat joi un avion de mici dimensiuni care a încălcat spaţiul aerian al elicopterului preşedintelui Barack Obama, aflat într-o deplasare la Los Angeles. Pilotul avionului a fost arestat după descoperirea unei cantităţi mari de marijuana la bord.

1106 afișări
Imaginea articolului Un avion interceptat în apropierea elicopterului lui Obama transporta marijuana

Un avion interceptat în apropierea elicopterului lui Obama transporta marijuana (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Agenţii Secret Service şi ai altor autorităţi federale l-au predat pe pilotul avionului Cessna 182 Departamentului de Poliţie din Long Beach, care va efectua o anchetă referitoare la droguri, precizând că încălcarea spaţiului aerian nu a prezentat nici un pericol pentru preşedinte, relatează Los Angeles Times în ediţia electronică.

Poliţiştii din Long Beach au afirmat că au intervenit în acest incident după ce "o cantitate mare de marijuana" a fost descoperită la bordul avionului. "După ce l-au investigat, autorităţile federale l-au predat pe bărbat Departamentului de Poliţie din Long Beach, care va efectua ancheta referitoare la droguri", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea bărbatului, iar oficiali federali au declarat joi seara că încă nu au fost formulate acuzaţii penale împotriva acestuia.

Potrivit unei surse citate de CBS, poliţia a descoperit aproximativ 18 kilograme de marijuana la bordul avionului de mici dimensiuni, după aterizarea acestuia, sub escortă, pe aeroportul din Long Beach.

Administraţia Federală a Aviaţiei informase piloţii că a fost interzis traficul aerian pe o rază de aproximativ 13 kilometri în jurul oraşului Los Angeles, însă avionul Cessna a pătruns în acest spaţiu, apropiindu-se astfel de elicopterul Marine One care îl transporta pe preşedintele american.

Obama, care a sosit la Los Angeles miercuri, pentru o serie de evenimente destinate strângerii de fonduri pentru finanţarea campaniei sale de realegere, a mers joi dimineaţă la Newport Beach, în sudul metropolei, înainte de a pleca spre San Francisco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici