Un avion militar rus s-a apropiat periculos de o aeronavă americană, deasupra Mării Baltice. SUA avertizează: Avioanele care au creat incidente riscau să fie doborâte

Un avion de vânătoare rus s-a apropiat foarte mult de o aeronavă de recunoaştere americană, deasupra Mării Baltice, anunţă Departamentul american al Apărării, conform site-ului agenţiei Associated Press.

5173 afișări
Imaginea articolului Un avion militar rus s-a apropiat periculos de o aeronavă americană, deasupra Mării Baltice. SUA avertizează: Avioanele care au creat incidente riscau să fie doborâte

Un avion militar rus s-a apropiat periculos de o aeronavă americană, deasupra Mării Baltice

Incidentul a avut loc zilele trecute, deasupra Mării Baltice, a dezvăluit Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Un avion rus multirol de tip Suhoi Su-27 s-a apropiat la doar 15 metri de o aerovană americană de recunoaştere, în zona internaţională din Marea Baltică.

"Avionul rus a venit din partea stângă a avionului american, s-a apropiat la circa 15 metri şi a trecut pe deasupra", a explicat Jeff Davis.

Avionul american de recunoaştere, de tip RC-135U, se afla într-o misiune de rutină deasupra Mării Baltice, a precizat oficialul militar american.

Incidentul intervine după ce două avioane militare ruse s-au apropiat în mod agresiv, cu o săptămână înainte, de distrugătorul american USS Donald Cook, tot în Marea Baltică.

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare privind aceste incidente, condamnând atitudinea Rusiei şi cerând evitarea "situaţiilor periculoase".

Avioanele militare ruse care au creat incidente riscau să fie doborâte, avertizează Statele Unite

Avioanele militare ruse care s-au apropiat periculos de nave şi aeronave americane în Marea Baltică au riscat să fie doborâte, avertizează secretarul de Stat american, John Kerry, citat de CNN.

"Conform procedurilor militare, incidentele (din Marea Baltică - n.red.) riscau să conducă la doborârea avioanelor ruse", a declarat John Kerry pentru ediţia spaniolă a postului CNN.

Comunitatea internaţională şi Rusia "trebuie să înţeleagă că este vorba de incidente grave", a atras atenţia şeful diplomaţiei Statelor Unite.

Întrebat de ce nu au fost doborâte avioanele ruse care au creat incidentele din Marea Baltică, un oficial din cadrul Pentagonului a precizat că "ruşii erau periculoşi, dar nu au demonstrat intenţii ostile, iar aparatele nu erau dotate cu armament".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici