Un avion militar s-a prăbuşit în Extremul Orient rus

Un avion militar rus s-a prăbuşit vineri în cursul unor exerciţii de antrenament în regiunea Habarovsk, în Extremul Orient, au anunţat sâmbătă autorităţile ruse, iar cei zece ocupanţi ar fi murit, potrivit unei surse apropiate anchetei.

10 afișări

"Conform informaţiilor despre catastrofa aeriană de care dispunem pentru moment, toţi membrii echipajului au fost probabil ucişi", a declarat o sursă citată de agenţia Interfax.

"Operaţiunile de salvare continuă la faţa locului, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime", a adăugat sursa.

Zece persoane se aflau la bordul aparatului, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Interfax.

"În timpul unui zbor de antrenament, un Tupolev-142 al Flotei Pacificului efectuat o revenire deasupra unui lac, când contactul radio cu echipajul a fost pierdut, vineri la ora 11.17 GMT (13.17, ora României)", a anunţat Ministerul Apărării, citat de agenţiile ruse.

Serviciul de presă al ministerului a confirmat că aparatul s-a prăbuşit, fără a se pronunţa cu privire la numărul ocupanţilor sau soarta lor.

Potrivit unei surse militare citate de RIA Novosti, "o defecţiune tehnică la unul dintre circuitele" aparatului ar fi la originea catastrofei.

"Toate ipotezele vor fi examinate în cursul anchetei, dar pentru moment aceasta este cea mai probabilă", a adăugat sursa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici