Atacurile cu bombă din Texas | UPDATE: Individul suspectat că ar fi pus la cale exploziile s-a sinucis

Un bărbat a fost rănit grav, miercuri, în oraşul american Austin, statul Texas, după ce un colet a explodat în interiorul unui centru pentru donaţii de bunuri, relatează site-ul televiziunii ABC News.

1009 afișări
Imaginea articolului Atacurile cu bombă din Texas | UPDATE: Individul suspectat că ar fi pus la cale exploziile s-a sinucis

Un bărbat a fost rănit grav după explozia unui colet în oraşul american Austin

Update 12.01

Individul suspectat că ar fi pus la cale exploziile din Texas s-a sinucis după ce a detonat un dispozitiv explozibil pe o autostradă situată în nordul oraşului Austin, a relatat, miercuri, presa locală, citată de site-ul cotidianului The Guardian.

Individul a detonat materialul exploziv în timp ce se afla într-un vehicul pe o autostradă situată în nordul oraşului Austian şi în contextul în care mai multe echipaje de poliţie erau pe urmele lui.

Echipele de Poliţie îl localizaseră pe suspect într-un vehicul dintr-un hotel din Round Rock. În timpul în care Poliţia aştepta echipajele speciale de intervenţie, individul s-a pus în mişcare. Echipele SWAT s-au apropiat de vehiculul în care se afla suspectul, moment în care individul a detonat materialul exploziv. În urma exploziei, un membru al echipei special SWAT a fost rănit.

Potrivit autorităţilor, individul avea vârsta de 24 de ani.

Brian Manley, şeful Poliţiei din Austin, a declarat că individul este responsabil pentru toate exploziile care au avut loc în Texas în ultima perioadă, însă a precizat că nu se cunosc motivele din spatele atacurilor.

”Este punctul culminant a trei săptămâni foarte lungi pentru comunitatea noastră”, a declarant Manley.

Cu toate acestea, şeful Poliţiei din Austin, i-a îndemnat pe cetăţeni să rămână vigilenţi, din moment ce ar putea exista alte pachete suspecte pe teritoriul statului Texas.

Autorităţile americane au precizat că seria de atacuri cu bombe comise în ultimele săptămâni în oraşul american Austin sunt opera individului care ar fi intenţionat să comită crime în serie. Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma exploziilor. 

Patru bombe au explodat în ultimele patru săptămâni în oraşul Austin (statul Texas). Ultima explozie a avut loc duminică, soldându-se cu rănirea a două persoane.

Un alt colet care conţinea un dispozitiv exploziv a fost descoperit marţi în cadrul unui sediu al companiei de curierat FedEx din oraşul Austin.

Cazurile sunt anchetate de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi de Biroul pentru controlul alcoolului, tutunului, armelor de foc şi substanţelor explozive.

Update ora 03.40

Departamentul de Poliţie din Austin a anunţat, prin intermediul contului de Twitter, că în interiorul coletului nu se afla o bombă propriu-zisă, ci un dispozitiv inflamabil. Totodată, "în acest moment, nu există motive pentru a corela acest incident cu precedentele cazuri privind bombe în colete".

Ştirea iniţială

Poliţia locală şi FBI au securizat zona, iar pompierii evacuează persoanele aflate în clădire. Un bărbat în jurul vârstei de 30 de ani a fost transportat la spital cu răni multiple, dar se află în stare stabilă.

Potrivit informaţiilor preliminare, incidentul ar avea legătură cu precedentele cinci atacuri cu bombă din statul Texas, soldate cu doi morţi şi patru răniţi. Anchetatorii susţin că dispozitivele explozive improvizate au fost plasate de către un individ care vrea să comită crime în serie.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici