Un medic de top din fotbalul spaniol îl va trata pe Papa Francisc

Şeful echipei medicale al echipei de fotbal Atlético Madrid a fost chemat la Vatican pentru a ajuta la tratarea Papei Francisc, care suferă de o artrită la genunchi, scrie BBC.

273 afișări
Imaginea articolului Un medic de top din fotbalul spaniol îl va trata pe Papa Francisc

Un medic de top din fotbalul spaniol îl va trata pe Papa Francisc

Papa, în vârstă de 85 de ani, şi-a anulat diverse activităţi în ultimele luni, inclusiv o călătorie în Africa, din cauza problemelor de mobilitate.

José María Villalón a declarat că Papa a fost "foarte drăguţ", dar şi "foarte încăpăţânat", deoarece a refuzat să se supună unei intervenţii chirurgicale.

Papa este un mare fan al clubului argentinian San Lorenzo, din Buenos Aires, unde s-a născut suveranul pontif - Jorge Mario Bergoglio.

Din luna mai, Papa - liderul a peste un miliard de romano-catolici din întreaga lume - a mers cu ajutorul unui baston sau a folosit un scaun cu rotile.

Într-un interviu acordat postului de radio spaniol Cope, Dr. Villalón a declarat că "sunt optimist că Papa poate fi ajutat", dar a recunoscut că programul încărcat al Papei a făcut ca tratamentul să fie mai dificil.

De asemenea, a recunoscut că, la prima sa întâlnire cu suveranul pontif, a fost "foarte nervos" din cauza responsabilităţii acestei noi provocări.

"Va trebui oferit un tratament mai conservator", a spus el, deoarece Papa refuză intervenţia chirurgicală, după ce a fost operat la colon în iulie anul trecut. Artrita Papei îi provoacă umflarea articulaţiilor, a explicat el.

"Are o mare personalitate, se simte bine, este foarte lucid, este un om foarte recunoscător, foarte prietenos şi plăcut. Îi place, de asemenea, fotbalul", a declarat doctorul Villalón.

Medicul îi ajută pe fotbaliştii lui Atlético Madrid din 1995. El este specialist în chirurgie ortopedică şi traumatologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici