Un membru al fostei echipe de campanie a lui Trump confirmă că a avut contacte cu oficiali ruşi, în timpul cursei prezidenţiale din 2016

Carter Page, un membru al fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump, a confirmat că a avut contacte cu oficiali ruşi, în timpul cursei prezidenţiale de anul trecut din Statele Unite şi ar fi propus ca Trump să efectueze o vizită în Rusia în timpul campaniei electorale.

213 afișări
Imaginea articolului Un membru al fostei echipe de campanie a lui Trump confirmă că a avut contacte cu oficiali ruşi, în timpul cursei prezidenţiale din 2016

Un membru al fostei echipe de campanie a lui Trump confirmă că a avut contacte cu oficiali ruşi, în timpul cursei prezidenţiale din 2016

Fost bancher şi expert pe relaţiile cu Moscova, Carter Page a declarat, săptămâna trecută, în faţa Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, că a avut un contact "succint" cu Arkadi Dvorkovich, vicepremier rus, în cursul unei vizite "private" la Moscova, care a avut loc în luna mai 2016, informează site-ul postului France 24.

Fostul consilier a mai afirmat că a propus în luna mai 2016 ca Donald Trump să întreprindă o vizită în Rusia în cursul căreia să se întâlnească cu oficiali ruşi şi să susţină un discurs.

Page este al doilea membru al fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump care confirmă existenţa unor contacte cu cetăţeni ruşi, potrivit transcrierii mărturiei sale în faţa comisiei.

George Papadopoulos, membru al fostei echipe de campanie a preşedintelui, inculpat în cadrul anchetei privind ingerinţele Rusiei, a avut contacte cu un specialist britanic în relaţii internaţionale şi cu un cetăţean rus.

Page a mai declarat în faţa comisiei că era un voluntar neplătit în cadrul echipei iniţiale de consilieri pe probleme de relaţii externe a lui Trump, adăugând că nu a vorbit niciodată direct cu Trump şi nu a avut niciun fel de contacte nepotrivite cu oficiali din Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici