Un membru al misiunii OSCE în estul Ucrainei a decedat în urma exploziei unei mine

Un membru al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în estul Ucrainei a decedat, iar un altul a fost rănit, după ce vehiculul în care se aflau a explodat în urma trecerii peste o mină,a anunţat organizaţia de securitate şi autorităţile separatiste din regiunea Donbass.

717 afișări
Imaginea articolului Un membru al misiunii OSCE în estul Ucrainei a decedat în urma exploziei unei mine

Un membru al misiunii OSCE în estul Ucrainei a decedat în urma exploziei unei mine (Imagine: Twitter)

"Astăzi, 23 aprilie 2017, în timp ce două echipaje ale misiunii OSCE se veneau de la Slavyanoserbsk spre Sokolniki, în apropiere de localitatea Prishib, unul dintre vehiculele lor a explodat, o persoană a decedat, iar alta a fost rănită", a anunţat LuganskInformCenter, serviciul de presă al miliţiilor separatiste proruse din estul Ucrainei, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Incidentul a fost confirmat ulterior de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa printr-un mesaj postat pe Twitter.

"Putem confirma că o patrulă OSCE a fost implicat într-un incident de securitate grav în regiunea Luhansk. Vom oferi mai multe detalii pe canalele noastre media pe măsură ce informaţiile despre acest incident devin disponibile", se afirmă în mesaj.

"Veşti tragice din Ucraina: o patrulă a misiunii OSCE a explodat după trecerea peste o mină. Un membru al patrulei OSCE a decedat, un altul a fost rănit", a transmis şi Sebastian Kurz, ministrul de Externe al Austriei şi preşedintele în funcţie al organizaţiei de securitate.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, între forţele guvernamentale şi rebelii proruşi, izbucnit în martie 2015, s-a soldat până acum cu mai multe mii de morţi şi distrugeri masive în această zonă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici