Un mort şi 21 de răniţi într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită - Al-Arabiya TV

O persoană a murit şi alte 21 au fost rănite într-un atac lansat de rebelii hutti asupra aeroportului civil Abha din sudul Arabiei Saudite, a anunţat duminică coaliţia condusă de saudiţi, care se luptă cu gruparea din Yemen, potrivit Reuters.

1446 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 21 de răniţi într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită - Al-Arabiya TV

Un mort şi 21 de răniţi într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită - Al-Arabiya TV

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha şi Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparţine rebelilor.

Rebelii hutti, sprijiniţi de Iran, au intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra oraşelor din Arabia Saudită în ultima lună.

Ca răspuns, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unităţile militare ale grupării din apropierea capitalei Sanaa şi a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite, într-o declaraţie comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti - fără a menţiona cele mai recente atacuri cu drone.

Aceştia şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la "pericolele pe care activităţile destabilizatoare iraniene le aduce asupra păcii şi securităţii, atât în ​​Yemen, cât şi în regiunea extinsă, citând atacurile asupra petrolierelor din apele Golfului.

Teheranul a negat implicarea în atacurile asupra acelor petroliere, pentru care nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

"Un atac terorist al miliţiei hutti susţinută de Iran a vizat aeroportul din Abha, ucigând un rezident sirian şi rănirea a 21 de civili", a transmis coaliţia într-o declaraţie făcută de televiziunea de stat din Arabia Saudită.

Al Arabiya TV a informat că probabil o dronă a lovit parcarea de pe aeroportul Abha, aflat la aproximativ 200 km nord de graniţa cu Yemenul, şi deserveşte căile aeriene interne şi regionale.

Televiziunea de stat din Arabia Saudită a transmsi că zborurile au fost reluate pe aeroport, unde operaţiunile funcţiona în mod normal.

Taguri:
arabia saudtă,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici