VIDEO  Un nou cutremur puternic s-a produs în sud-estul Turciei / UPDATE: Clădiri prăbuşite, panică în aeroportul din Hatay, primele imagini ale groazei

Un nou cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea de 6,4 grade, s-a produs luni seară în provincia Hatay, în sud-estul Turciei, la două săptămâni după seismele soldate cu peste 40.000 de morţi.

46929 afișări
Imaginea articolului Un nou cutremur puternic s-a produs în sud-estul Turciei / UPDATE: Clădiri prăbuşite, panică în aeroportul din Hatay, primele imagini ale groazei

Un nou cutremur puternic s-a produs în sud-estul Turciei

UPDATE 22:00 Oameni sub dărâmături, situaţie dificilă şi în Siria

Prăbuşiri, răniţi şi oameni sub dărâmături, acestea sunt primele ştiri care sosesc cu imagini de pe reţelele de socializare ale celor două noi cutremure, cu magnitudinea 6,4 şi 5,8, de la Hatay, din sud-estul Turciei, una dintre provinciile afectate de cutremurul de două săptămâni. Agenţia turcă pentru dezastre şi urgenţe AFAD a cerut oamenilor din zonă să se ţină departe de clădirile deja avariate de cutremurul anterior şi să se îndepărteze de zonele de coastă, de teamă că ar putea exista o creştere a nivelului mării. Există prăbuşiri de imobile şi în Siria.

UPDATE 21:00 Panică pe aeroportul Hatay, prăbuşire a unor structuri ale aeroportului

Au fost prăbuşiri şi sunt oameni sub dărâmături în provincia turcă Hatay, după cele două cutremure de 6,4 şi 5,8 care s-au produs la trei minute distanţă, a raportat guvernatorul Lutfyu Savas. În imagini, strigăte disperate, în holul aeroportului Hatay. Unele clădiri şi structuri ale aeroportului s-au prăbuşit parţial.



UPDATE 20:00 O femeie, imediat după noul şoc: Totul s-a prăbuşit! Sunt toţi morţi!

Într-un videoclip înregistrat de o femeie din Hatay, imediat după cutremurul de 6,4 care a lovit din nou aceeaşi zonă din sudul Turciei, deja puternic lovită pe 6 februari, femeia ţipă „pământul s-a zguduit, casa mea s-a prăbuşit, toţi sunt morţi”! Şocul s-a produs la ora locală 20, iar întunericul a făcut situaţia şi mai disperată. Sunt prăbuşiri de clădiri, răniţi şi oameni sub dărâmături, atât în ​​această zonă a Turciei, cât şi în Siria.

Agenţia turcă pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) a anunţat că seismul s-a produs în provincia Hatay, în sud-estul ţării.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), cutremurul de 6,4 grade a avut loc la ora locală 20.04 (19.04, ora României) în zona Uzunbağ, la adâncimea de doar zece kilometri.

Televiziunea Ntv relatează că seismul a provocat prăbuşirea unor clădiri avariate, dar că nu există victimele. Potrivit agenţiei de presă de stat turcă Anadolu, cutremurele au fost resimţite şi în Siria, Iordania, Israel şi Egipt. Potrivit Al Jazeera, cutremurul a fost resimţit şi în Liban şi Irak.

Cutremurul s-a produs la o distanţă de 140 de kilometri sud de seismele de 7,8 şi de 7,5 grade produse pe 6 februarie în zona Kahramanmaras, soldate cu cel puţin 46.000 de morţi în Turcia şi Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici