Un oficial de la Casa Albă nu exclude posibilitatea ca Donald Trump să îl demită pe Robert Mueller

Preşedintele Donald Trump ar putea să îl demită pe procurorul special Robert Mueller, care coordonează investigaţiile privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, afirmă un oficial de rang înalt de la Casa Albă, potrivit site-ului Politico.com.

1164 afișări
Imaginea articolului Un oficial de la Casa Albă nu exclude posibilitatea ca Donald Trump să îl demită pe Robert Mueller

Un oficial de la Casa Albă nu exclude posibilitatea ca Donald Trump să îl demită pe Robert Mueller

"Credem că scopul investigaţiei a mers mult mai departe de ceea ce se intenţiona - anchetarea ingerinţelor Rusiei în scrutinul prezidenţial", a declarat Marc Short, consilierul pentru Afaceri Juridice al preşedintelui Donald Trump, într-un interviu acordat postului NBC.

Marc Short a refuzat să excludă posibilitatea ca Donald Trump să îl demită pe procurorul special Robert Mueller ori pe Rod Rosenstein, adjunct al procurorului general. "Nu putem şti cât de mult poate să devieze această investigaţie", a spus el.

Senatoarea republicană Susan Collins a declarat că nu este de acord cu evaluarea făcută de consilierul prezidenţial Marc Short, explicând că Robert Mueller a transmis informaţiile despre dosarul lui Michael Cohen, avocatul preşedintelui Donald Trump, Procuraturii din New York, fără a extinde ancheta iniţială. "Eu cred că Robert Mueller rămâne în cadrul parametrilor", a spus Collins.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump şi site-ului WikiLeaks, denunţând o presupusă conspiraţie pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici