Un parlamentar din Hong Kong a aflat că are Covid după ce s-a fotografiat alături de Xi Jinping

  • Un deputat din Hong Kong prezent într-o fotografie de grup alături de preşedintele chinez Xi Jinping în timpul vizitei liderului chinez în centrul financiar din această săptămână a confirmat duminică că a fost testat pozitiv pentru coronavirus.
  • Xi Jinping a vizitat Hong Kong-ul sub măsuri stricte de securitate pentru a marca cea de-a 25-a aniversare de când Marea Britanie a retrocedat fosta colonie.
  • Steven Ho, în vârstă de 42 de ani, membru al celui mai mare partid pro-Beijing din Hong Kong, a fost unul dintre cei aproximativ 100 de oficiali care au intrat în contact apropiat cu Xi Jinping pentru o şedinţă foto joi după-amiază.
697 afișări
Imaginea articolului Un parlamentar din Hong Kong a aflat că are Covid după ce s-a fotografiat alături de Xi Jinping

Ho stătea la două rânduri chiar în spatele lui Xi Jinping, potrivit fotografiilor publicate de guvern.

Parlamentarul a fost testat negativ în prima zi a vizitei lui Xi, joi, şi a returnat un test incert vineri, a declarat el, potrivit France 24.

El nu a luat parte la niciun eveniment vineri după rezultatul incert al testului, a precizat el într-o declaraţie pe reţelele de socializare.

"Proba din 1 iulie a fost una cu o infecţiozitate extrem de scăzută şi a fost catalogată ca fiind 'incertă', dar, de dragul securităţii publice, nu am participat la evenimentele din acea zi", a scris Ho.

China este singura economie majoră care încă mai urmăreşte o abordare de tip "zero-Covid", care constă în eliminarea focarelor pe măsură ce acestea apar, folosind închideri rapide şi teste în masă.

Xi Jinping nu a părăsit China de aproape 900 de zile, iar graniţele ţării au fost în mare parte sigilate pentru majoritatea străinilor.

Hong Kong urmăreşte o versiune mai uşoară a metodei zero-Covid, dar a menţinut în vigoare restricţii severe de călătorie şi de adunare pe tot parcursul pandemiei.

Reguli extraordinar de stricte au fost impuse pentru a se asigura că atât coronavirusul, cât şi opoziţia politică nu se aflau pe orbita lui Xi în timpul călătoriei sale în oraş, unde o mişcare democratică a fost zdrobită de la protestele uriaşe de acum trei ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici