Un politician rus cere anchetarea lui Putin. Preşedintele Rusiei a folosit cuvântul "război" pentru a descrie conflictul din Ucraina

Un politician din Sankt Petersburg a cerut procurorilor să-l ancheteze pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru că a folosit cuvântul "război" pentru a descrie conflictul din Ucraina, acuzându-l pe şeful Kremlinului că şi-a încălcat propria lege.

795 afișări
Imaginea articolului Un politician rus cere anchetarea lui Putin. Preşedintele Rusiei a folosit cuvântul "război" pentru a descrie conflictul din Ucraina

De luni de zile, Putin a descris invazia sa ca fiind o "operaţiune militară specială". El a semnat în martie legi care prevăd amenzi drastice şi pedepse cu închisoarea pentru discreditarea sau răspândirea de "informaţii false în mod deliberat" despre forţele armate, punând oamenii în pericol de a fi urmăriţi penal dacă numesc războiul după numele său.

Dar el s-a îndepărtat de limbajul său obişnuit joi, când a declarat reporterilor: "Scopul nostru nu este de a învârti volanul conflictului militar, ci, dimpotrivă, de a pune capăt acestui război".

Nikita Iuferev, un consilier al opoziţiei din oraşul în care s-a născut Putin, a declarat că ştia că plângerea sa nu va duce nicăieri, dar că a depus-o pentru a expune "minciuna" sistemului.

"Este important pentru mine să fac acest lucru pentru a atrage atenţia asupra contradicţiei şi nedreptăţii acestor legi pe care el (Putin) le adoptă şi le semnează, dar pe care el însuşi nu le respectă", a declarat el pentru Reuters.

"Cred că, cu cât vorbim mai mult despre acest lucru, cu atât mai mulţi oameni se vor îndoi de onestitatea sa, de infailibilitatea sa şi cu atât mai puţin sprijin va avea".

În provocarea sa, depusă într-o scrisoare deschisă, Iuferev a cerut procurorului general şi ministrului de interne să "îl tragă la răspundere (pe Putin), conform legii, pentru răspândirea de ştiri false despre acţiunile armatei ruse".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici