Ungaria vrea o decizie politică privind data aderării României şi Bulgariei la Schengen

Obiectivul preşedinţiei ungare a UE este adoptarea, până la 1 iulie, a unei decizii politice privind data de intrare în Schengen a României şi Bulgariei, a declarat, sâmbătă, ambasadorul ungar la Sofia, Judith Lang, citat de site-ul Novinite.com.

23 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea o decizie politică privind data aderării României şi Bulgariei la Schengen

Ungaria vrea o decizie politică privind data aderării României şi Bulgariei la Schengen (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Lang a afirmat, într-un interviu difuzat sâmbătă de postul de radio naţional de la Sofia, că Bulgaria şi România au făcut eforturi importante şi au rezultate bune în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor pentru aderarea la Schengen.

Cele două ţări ar fi urmat să adere la spaţiul Schengen în martie 2011, însă Franţa şi Germania au apreciat în decembrie că intrarea lor în spaţiul de circulaţie fără vize este prematură.

Lang a apreciat că este necesar ca România şi Bulgaria continue eforturile pe care le fac şi să renunţe la încercările de a ghici care va fi data aderării, precizând că preşedinţia ungară a UE va susţine deplin cele două ţări.

Ambasadorul ungar a afirmat că printre priorităţile preşedinţiei europene se numără şi încheierea negocierilor de aderare cu Croaţia în prima jumătate a acestui an, precum şi integrarea romilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici