Ursula von der Leyen forţată să-şi anuleze participarea la şedintele Parlamentului European. Şoferul acesteia a fost testat pozitiv de COVID-19

Şoferul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost testat pozitiv de COVID-19 luni, forţând-o pe aceasta să anuleze planurile de a participa în plenul Parlamentului European de la Strasbourg de săptămâna aceasta.

1586 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen forţată să-şi anuleze participarea la şedintele Parlamentului European. Şoferul acesteia a fost testat pozitiv de COVID-19

Ursula Von der Leyen a anunţat vestea pe Twitter şi a spus că se întoarce la Bruxelles. „Din păcate, trebuie să-mi anulez participarea la plenara Parlamentului European”, a scris ea.

Activităţile de la Strasbourg de săptămâna aceasta includ o slujbă de pomenire pentru preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, care a murit săptămâna trecută, chiar înainte de încheierea mandatului său, precum şi alegerea planificată a succesorului său, scrie Politico.

La ceremonia comemorativă de luni seară, von der Leyen trebuia să vorbească împreună cu preşedintele Consiliului European Charles Michel şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

În timpul săptămânilor plenare, Comisia ţine şi reuniunea săptămânală a colegiului la Strasbourg. Oficialii au spus că aranjamentele pentru sesiune în absenţa Ursulei von der Leyen sunt încă în discuţie. Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans ar fi în mod normal înlocuitorul.

Nevoia şefei Comisiei Europene de a se autoizola este doar cel mai recent exemplu al modului în care liderii politici, la fel ca alegătorii lor, continuă să se lupte cu complicaţiile de sănătate şi logistice ale pandemiei.

În octombrie 2020, von der Leyen a trebuit să părăsească un summit al Consiliului European din cauza unui contact apropiat testat pozitiv. După acel incident, preşedintele a ajuns să se autoizoleze în casa ei din Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici