Verdictul în cazul avionului Malaysia Airlines, doborât în Ucraina, va fi anunţat la toamnă. Guvernul olandez consideră că Rusia este responsabilă

Un tribunal olandez va anunţa în luna noiembrie decizia în procesul privind doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra Ucrainei, potrivit Sky News.

623 afișări
Imaginea articolului Verdictul în cazul avionului Malaysia Airlines, doborât în Ucraina, va fi anunţat la toamnă. Guvernul olandez consideră că Rusia este responsabilă

Procesul are în centrul său patru suspecţi, un ucrainean şi trei ruşi. Ei sunt acuzaţi de procurori că ar fi doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines deasupra Ucrainei în 2014. Procurorii susţin că inculpaţii, care se află în libertate, au livrat un sistem de rachete pe care separatiştii susţinuţi de Rusia l-au folosit pentru a trage asupra avionului la 17 iulie 2014.

Tribunalul olandez a declarat că verdictul va fi pronunţat la 17 noiembrie, iar acuzarea cere pedepse pe viaţă pentru toţi suspecţii.

MH17 zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, în Malaezia, când a fost doborât de ceea ce anchetatorii şi procurorii susţin că a fost o rachetă sol-aer rusească. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit. Rusia a negat orice responsabilitate, dar guvernul olandez consideră că Moscova este responsabilă pentru atac. De atunci, relaţiile diplomatice dintre Olanda şi Rusia au fost tensionate.

În mai 2018, s-a ajuns la concluzia că lansatorul folosit pentru a lansa racheta sol-aer aparţinea Brigăzii 53 de rachete antiaeriene a Rusiei. Racheta ar fi fost lansată de la o bază rusească, din apropierea graniţei ucrainene.

Doborârea avionului a avut loc în lunile care au urmat revoluţiei ucrainene şi anexării peninsulei Crimeea de către Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici