VIDEO Boris Johnson a vizitat militari ucraineni care se antrenează în Marea Britanie. A testat şi o parte din echipament

  • Boris Johnson a vizitat Yorkshire în această săptămână pentru a se întâlni cu soldaţii ucraineni care sunt antrenaţi în Marea Britanie, iar noi imagini îl arată pe prim-ministru aruncând o grenadă şi folosind o parte din echipament.
  • Forţele armate britanice antrenează grupuri de ucraineni ca parte a sprijinului oferit în urma invaziei Rusiei.
  • Johnson, care şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-ministru în această lună, a fost văzut vorbind atât cu trupele ucrainene, cât şi cu cele britanice, şi pozând cu echipamente militare, inclusiv mitraliere şi grenade.
2139 afișări
Imaginea articolului VIDEO Boris Johnson a vizitat militari ucraineni care se antrenează în Marea Britanie. A testat şi o parte din echipament

Sursa foto: Twitter

Când a fost anunţat, guvernul a declarat că programul de pregătire a soldaţilor ucraineni în Marea Britanie va putea antrena 10.000 de soldaţi la fiecare 120 de zile. Marea Britanie ar fi oferit Ucrainei un ajutor militar de peste 2,3 miliarde de lire sterline, inclusiv arme, notează Sky News.

Într-o înregistrare video încărcată pe reţelele sale de socializare, Boris Johnson a spus: "M-am întâlnit cu unii dintre cei 400 de soldaţi ucraineni care se află aici, fiind instruiţi de forţele noastre, pregătindu-se să meargă şi să lupte în Ucraina. Face parte dintr-un angajament uriaş pe care l-am făcut pentru a antrena forţele ucrainene".

"Vrem să antrenăm aproximativ 10.000 dintre ei în următoarele patru luni. Acest lucru se adaugă la investiţia pe care o facem în sprijinirea ucrainenilor cu armament - 6.900, arme antitanc, aproximativ 120 de vehicule blindate şi multe altele, inclusiv acum, sistemele de rachete cu lansare multiplă pe care le furnizăm, împreună cu americanii, germanii şi alţii, încep cu adevărat să facă o diferenţă, sperăm noi, în cursul acestui război, începând să respingă atacul malefic al lui Putin asupra Ucrainei" a spus Boris Johnson.

"Ştiu că, în cele din urmă, poporul ucrainean va reuşi, ştiu că forţele ucrainene vor reuşi"

"Sunt foarte mândru de rolul pe care Marea Britanie a reuşit să îl joace până acum. Dar, în cele din urmă, acest lucru se datorează curajului şi eroismului acestor trupe ucrainene".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici