VIDEO Inundaţii puternice în China Centrală: în trei zile a plouat cât într-un an. Pasageri din metrou, filmaţi cu apa până la brâu

  • China este lovită de inundaţii puternice, în urma ploilor torenţiale.
  • Cea mai afectată este regiunea centrală a ţării. În oraşul Zhengzhou se înregistrează cel puţin 12 decese.
  • Reţelele de socializare au fost, la rândul lor, „inundate” cu imagini desprinse parcă din filme cu scenarii apocaliptice.
2677 afișări
Imaginea articolului VIDEO Inundaţii puternice în China Centrală: în trei zile a plouat cât într-un an. Pasageri din metrou, filmaţi cu apa până la brâu

Inundaţii China

Ploile torenţiale nu au lovit doar Europa. Situaţia este gravă şi pe continentul asiatic, acolo unde China s-a confruntat cu efecte severe ale inundaţiilor, arată BBC. Centrul ţării a fost puternic afectat, forţând oamenii să îşi părăsească locuinţele şi să se adăpostească din calea apelor care au acoperit străzile şi s-au infiltrat în tunelurile subterane destinate transportului public.
 
Cifrele semnificative din bilanţul anunţat de autorităţile chineze reflectă, pe scurt, pagubele materiale, dar şi pierderile umane înregistrate până în acest moment. Peste 10.000 de persoane din provincia Henan au fost evacuate în urma precipitaţiilor record, iar cel puţin 12 rezidenţi din oraşul Zhengzhou şi-au pierdut viaţa.
 
Numeroase oraşe au fost afectate, iar oficialii au închis mai multe drumuri principale şi au anulat zborurile din regiunile aflate sub avertizări meteorologice de vreme extremă.
 
Provincia Henan, unde trăiesc aproximativ 94 milioane de oameni, a emis o alertă meteo de cel mai înalt nivel, după un sezon ploios neobişnuit de bogat în precipitaţii. Iar unul din factorii principali ar fi schimbările climatice resimţite la nivelul întregii Planete.
 
Reţelele de socializare au fost, la rândul lor, „inundate” de imagini desprinse parcă din filme cu scenarii apocaliptice: străzi întregi scufundate, maşini luate de ape şi chiar şi vagoane de metrou care s-au transformat în adevărate piscine. Cu apa ajungând până la brâu, urcaţi pe scaunele din tren, pasagerii filmaţi aşteptau intervenţia salvatorilor. BBC nu confirmă autenticitatea imaginilor.

 

 

Ploile din ultimele trei zile au însumat, cantitativ, apa care s-ar fi strâns în mod normal pe parcursul unui an întreg în Zhengzhou, informează autorităţile din China. Potrivit estimărilor specialiştilor în meteorologie, ploile din regiunea Zhengzhou nu se vor opri nici în următoarele 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici