VIDEO Proteste violente în China. Locuitorii se revoltă din cauza restricţiilor dure privind COVID-19

Un număr mare de locuitori din Guangzhou, metropola industrială din sudul Chinei, au ieşit din izolarea obligatorie şi s-au ciocnit cu poliţia, în timp ce furia faţă de restricţiile stricte privind coronavirusul a ajuns la cote maxime.

2232 afișări
Imaginea articolului VIDEO Proteste violente în China. Locuitorii se revoltă din cauza restricţiilor dure privind COVID-19

Imagini dramatice arată cum unii dintre ei răstoarnă un vehicul al poliţiei şi dărâmă barierele de control Covid. Această acţiune a avut loc în urma celui mai grav focar de Covid din Guangzhou de la începutul pandemiei, scrie BBC.

Pe fondul unor cifre economice proaste, politica chineză de zero Covid este supusă unei presiuni enorme. Tensiunile au crescut în districtul Haizhu din oraş, care se află sub ordinul de a nu părăsi localitatea.

În zonă locuiesc mulţi muncitori mai săraci. Aceştia s-au plâns de faptul că nu sunt plătiţi dacă nu se pot prezenta la muncă, de lipsa alimentelor şi de creşterea vertiginoasă a preţurilor în timp ce trăiesc sub măsurile de control Covid.

Timp de mai multe nopţi, aceştia s-au luptat cu funcţionarii de aplicare a măsurilor de prevenire ale Covid, îmbrăcaţi în alb, iar în noaptea de luni spre marţi, furia a explodat brusc pe străzile din Guangzhou printr-un act de sfidare în masă.

Din nou, zvonurile au jucat un rol. S-au răspândit poveşti conform cărora companiile de testare falsifică rezultatele PCR pentru a creşte în mod artificial numărul de infecţii şi pentru a face mai mulţi bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici