Viktor Orban apără politica de închidere a graniţelor Ungariei în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului: „Cea mai de succes din Europa”

  • Premierul maghiar Viktor Orban a respins criticile Comisiei Europene privind închiderea frontierelor ţării sale.
  • Viktor Orban: "Birocraţii de la Bruxelles pot spune orice vor, dar, cu toată modestia, îi vom vedea urmând politica noastră în câteva zile.”
  • Guvernul maghiar a interzis străinilor să intre în Ungaria până la sfârşitul lunii septembrie.
2158 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban apără politica de închidere a graniţelor Ungariei în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului: „Cea mai de succes din Europa”
Premierul maghiar Viktor Orban a respins, vineri, 4 septembrie, criticile aduse de Comisia Europeană privind închiderea frontierelor ţării sale, cu scopul de a opri răspândirea coronavirusul.
 
"Birocraţii de la Bruxelles pot spune orice vor, dar, cu toată modestia, îi vom vedea urmând politica noastră în câteva zile, altfel nu au nicio şansă să oprească epidemia", a declarat Viktor Orban la postul naţional de radio, citat de Le Figaro.
 
Marţi, guvernul maghiar a interzis străinilor să intre în Ungaria până la sfârşitul lunii septembrie, iar cetăţenii care se întorc din străinătate vor trebui să intre în carantină, în încercarea de a stopa creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus. 
 
"Să nu uităm că apărarea noastră împotriva coronavirusului a fost cea mai reuşită din Europa", a spus Viktor Orban.
 
Guvernul de la Budapesta a făcut o excepţie pentru turiştii din Cehia, Polonia şi Slovacia care aveau planificată deja o călătorie în Ungaria. Cele trei ţări fac parte, alături de Ungaria, din Grupul de la Vişegrad. 
 
În aceeaşi zi, Comisia Europeană a avertizat Budapesta că măsurile de protecţie anti-pandemie trebuie să respecte legislaţia europeană şi principiile Zonei Schengen. 
 
Ungaria a anunţat miercuri că a înregistrat 365 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice de până acum, în condiţiile în care oamenii se întorc din vacanţe şi începe noul an şcolar, a relatat Reuters.

Ungaria, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a trecut peste primul val de pandemie de coronavirus cu mai puţine cazuri decât multe alte ţări europene. Până miercuri, numărul total de cazuri înregistrate în ţară se ridica la 6.622, dintre care 619 decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici