Viktor Orban: România duce o "campanie politică" împotriva liderilor minorităţii maghiare din această ţară

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a susţinut, luni, în faţa diplomaţilor, că România duce o "campanie politică" împotriva liderilor minorităţii maghiare de pe teritoriul său, "sub pretextul constituţionalităţii, legalităţii şi luptei împotriva corupţiei", relatează AP online.

2118 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: România duce o "campanie politică" împotriva liderilor minorităţii maghiare din această ţară

Viktor Orban: România duce o "campanie politică" împotriva liderilor minorităţii maghiare din această ţară (Imagine: Mediafax Foto/ APF)

Orban a spus că Ungaria va "trebui să ridice această problemă într-un mod corespunzător".

Săptămâna trecută, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul LLaszlo Tokes judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional "Steaua României".

Principalul motiv pentru care i-a fost retrasă această distincţie este că, în 2013, Tokes a sugerat că autorităţile ungare ar trebui să-şi asume "statutul de protector" în cazul maghiarilor din Transilvania.

Aproximativ 1,3 milioane de maghiari trăiesc în România.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici