Vladimir Jirinovski vrea să devină preşedinte al Novorusiei

Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski a anunţat că vrea să devină preşedinte al Novorusiei, o entitate statală care ar fi creată în urma unirii autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, relatează joi postul de radio Russkaia Slujba Novostei, în pagina electronică.

2702 afișări
Imaginea articolului Vladimir Jirinovski vrea să devină preşedinte al Novorusiei

Vladimir Jirinovski vrea să devină preşedinte al Novorusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDRP) a anunţat chiar că ar vrea să adopte reforme administrative pentru teritoriul Novorusiei.

Pe de altă parte, Jirinovski a prezentat în faţa unor jurnalişti o citaţie pe care a primit-o din partea Ministerului de Interne al Ucrainei şi a spus că este pregătit să-i dea curs dar, cu o condiţie, ca el să fie însoţit la Kiev de trupe desant din cadrul diviziei din Pskov.

La sfârşitul lui iulie, diplomaţia ucraineană a anunţat că intenţionează să-i dea în căutare internaţională pe Vladimir Jirinovski şi pe liderul comunist rus Ghenadi Ziuganov.

În martie, în contextul alipirii peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, Jirinovski a declarat că o soluţie ca Ucraina "să se liniştească" este cedarea teritoriilor străine pe care aceasta le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România, o declaraţie respinsă vehement la acea vreme de numeroase ţări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici